Öğretim Programı
Bir dersin detaylı bilgilerini görüntüleyebilmek için (Örn : Amaçlar, Dersin Öğrenme Çıktıları , Ders İçeriği, Değerlendirme ve AKTS İş Yükü vb.) aşağıdaki tablodan ilgili dersin koduna tıklayınız.
1. Yıl Güz Dönemi
|
Kodu |
Önk. |
Ders Adı |
Teori |
Uyg/Lab |
Yerel Kredi |
AKTS |
BES 101
|
|
Anatomi I |
2 |
2 |
3 |
4 |
BES 103
|
|
Fizyoloji I |
3 |
0 |
3 |
4 |
BES 105
|
|
Beslenme İlkeleri ve Laboratuarı I |
3 |
2 |
4 |
6 |
BES 107
|
|
Genel Kimya Laboratuvarı |
2 |
2 |
3 |
4 |
BES 109
|
|
Davranış Bilimleri ve İletişim |
3 |
0 |
3 |
3 |
ING 105
|
|
İngilizcede Akademik Beceriler I |
2 |
2 |
3 |
3 |
IUE 100
|
|
Oryantasyon ve Kariyer Planlama |
1 |
0 |
1 |
2 |
TURK 100
|
|
Türk Dili |
4 |
0 |
4 |
4 |
Toplam : |
30 |
1. Yıl Bahar Dönemi
|
Kodu |
Önk. |
Ders Adı |
Teori |
Uyg/Lab |
Yerel Kredi |
AKTS |
BES 102
|
|
Anatomi II |
2 |
2 |
3 |
4 |
BES 104
|
|
Fizyoloji II |
3 |
0 |
3 |
4 |
BES 106
|
|
Beslenme İlkeleri ve Etik |
3 |
0 |
3 |
3 |
BES 108
|
|
Beslenme İlkeleri ve Laboratuvarı II |
2 |
2 |
3 |
4 |
BES 110
|
|
Tıbbi Biyoloji ve Genetik |
3 |
0 |
3 |
3 |
BES 112
|
|
Organik Kimya Laboratuvarı |
2 |
2 |
3 |
4 |
HIST 100
|
|
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi |
4 |
0 |
4 |
4 |
ING 106
|
|
İngilizcede Akademik Beceriler II |
2 |
2 |
3 |
4 |
Toplam : |
30 |
2. Yıl Güz Dönemi
|
Kodu |
Önk. |
Ders Adı |
Teori |
Uyg/Lab |
Yerel Kredi |
AKTS |
BES 201
|
|
Besin Kimyası I |
3 |
2 |
4 |
5 |
BES 203
|
|
Beslenme Biyokimyası ve Laboratuvarı I |
3 |
2 |
4 |
5 |
BES 205
|
|
Genel Mikrobiyoloji |
2 |
2 |
3 |
4 |
BES 207
|
|
Yetişkinlerde Tıbbi Beslenme I |
2 |
4 |
4 |
5 |
BES 209
|
|
Beslenme İlintili Hastalıkların Biyokimyası |
2 |
2 |
3 |
4 |
ELEC 000
|
|
Seçmeli Ders |
3 |
0 |
3 |
4 |
ING 205
|
|
Klinik İngilizce I |
2 |
2 |
3 |
3 |
Toplam : |
30 |
2. Yıl Bahar Dönemi
|
Kodu |
Önk. |
Ders Adı |
Teori |
Uyg/Lab |
Yerel Kredi |
AKTS |
BES 202
|
|
Besin Kimyası II |
3 |
2 |
4 |
6 |
BES 204
|
|
Besin Mikrobiyolojisi ve Besin Güvenliği |
2 |
2 |
3 |
5 |
BES 206
|
|
Yetişkinlerde Tıbbi Beslenme II |
2 |
4 |
4 |
6 |
BES 208
|
|
Beslenme Biyokimyası ve Laboratuvarı II |
3 |
2 |
4 |
6 |
ELEC 001
|
|
Seçmeli Ders I |
3 |
0 |
3 |
4 |
ING 206
|
|
Klinik İngilizce II |
2 |
2 |
3 |
3 |
Toplam : |
30 |
3. Yıl Güz Dönemi
|
Kodu |
Önk. |
Ders Adı |
Teori |
Uyg/Lab |
Yerel Kredi |
AKTS |
BES 301
|
|
Toplu Beslenme Sistemleri I |
3 |
0 |
3 |
4 |
BES 303
|
|
Beslenmenin Saptanması |
2 |
2 |
3 |
4 |
BES 305
|
|
Ana-Çocuk Beslenmesi |
2 |
4 |
4 |
5 |
BES 307
|
|
Yaşlı Beslenmesi I |
3 |
0 |
3 |
4 |
ELEC 002
|
|
Seçmeli Ders II |
3 |
0 |
3 |
4 |
ELEC 003
|
|
Seçmeli Ders III |
3 |
0 |
3 |
4 |
ING 305
|
|
Klinik İngilizce III |
2 |
4 |
4 |
5 |
Toplam : |
30 |
3. Yıl Bahar Dönemi
|
Kodu |
Önk. |
Ders Adı |
Teori |
Uyg/Lab |
Yerel Kredi |
AKTS |
BES 302
|
|
Toplu Beslenme Sistemleri II |
3 |
0 |
3 |
4 |
BES 304
|
|
Beslenme Epidemiyolojisi |
3 |
2 |
4 |
6 |
BES 306
|
|
Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi |
2 |
4 |
4 |
7 |
BES 308
|
|
Yaşlı Beslenmesi II |
3 |
0 |
3 |
4 |
ELEC 004
|
|
Seçmeli Ders IV |
3 |
0 |
3 |
4 |
ING 306
|
|
Klinik İngilizce IV |
2 |
4 |
4 |
5 |
Toplam : |
30 |
4. Yıl Güz Dönemi
|
Kodu |
Önk. |
Ders Adı |
Teori |
Uyg/Lab |
Yerel Kredi |
AKTS |
BES 401
|
|
Klinik Beslenmede Mesleki Uygulamalar Çocuk |
2 |
8 |
6 |
7 |
BES 403
|
|
Klinik Beslenmede Mesleki Uygulamalar Yetişkin |
2 |
8 |
6 |
7 |
BES 405
|
|
Araştırma Yöntemleri ve Biyoistatistik |
2 |
2 |
4 |
4 |
ELEC 005
|
|
Seçmeli Ders V |
3 |
0 |
3 |
4 |
ELEC 006
|
|
Seçmeli Ders VI |
3 |
0 |
3 |
4 |
ING 405
|
|
Klinik İngilizce V |
2 |
4 |
4 |
4 |
Toplam : |
30 |
4. Yıl Bahar Dönemi
|
Kodu |
Önk. |
Ders Adı |
Teori |
Uyg/Lab |
Yerel Kredi |
AKTS |
BES 402
|
|
Besin Sağlığı Hukuku |
3 |
0 |
3 |
4 |
BES 404
|
|
Toplu Beslenme Sistemleri Uygulaması |
2 |
8 |
6 |
7 |
BES 406
|
|
Toplum Sağlığında Beslenme Uygulaması |
2 |
8 |
6 |
7 |
ELEC 007
|
|
Seçmeli Ders VII |
3 |
0 |
3 |
4 |
ELEC 008
|
|
Seçmeli Ders VIII |
3 |
0 |
3 |
4 |
ING 406
|
|
Klinik İngilizce VI |
2 |
4 |
4 |
4 |
Toplam : |
30 |
Seçmeli Dersler
|
Kodu |
Önk. |
Ders Adı |
Teori |
Uyg/Lab |
Yerel Kredi |
AKTS |
BES 350
|
|
Beslenme Hizmetleri Yönetimi |
0 |
0 |
0 |
0 |
BES 351
|
|
Beslenme ve Genetik |
0 |
0 |
0 |
0 |
BES 352
|
|
Antropoloji ve Beslenme |
0 |
0 |
0 |
0 |
BES 353
|
|
Pedı̇atrı̇de ve Yetı̇şkı̇nlerde Enteral ve Parenteral Beslenme |
0 |
0 |
0 |
0 |
BES 354
|
|
Sporcu Beslenmesi |
0 |
0 |
0 |
0 |
BES 355
|
|
Beslenme ve İmmunite |
0 |
0 |
0 |
0 |
BES 356
|
|
Farmakoloji: Besin İlaç Etkileşimi |
0 |
0 |
0 |
0 |
BES 357
|
|
Besin Toksikolojisi |
0 |
0 |
0 |
0 |
BES 358
|
|
Gıda Teknolojisi |
0 |
0 |
0 |
0 |
BES 359
|
|
Besin Duyarlılığı ve Allerjilerde Beslenme |
0 |
0 |
0 |
0 |
BES 360
|
|
Beslenme Davranışı Bozuklukları |
0 |
0 |
0 |
0 |
BES 361
|
|
Doğumsal Metabolizma Hastalıklarında Beslenme |
0 |
0 |
0 |
0 |
BES 362
|
|
Gıda Katkı Maddeler |
0 |
0 |
0 |
0 |
IEU 200
|
|
Gönüllülük Çalışmaları |
1 |
2 |
2 |
4 |
İMT 310
|
|
Türk İşaret Dili* |
3 |
0 |
3 |
4 |
MI 370
|
|
Toplumsal Cinsiyet ve Medya |
3 |
0 |
3 |
5 |
SB 230
|
|
Konuşma ve Sunma Becerileri |
3 |
0 |
3 |
4 |
SB 344
|
|
Hareket ve Dans |
3 |
0 |
3 |
4 |
SB 360
|
|
Engellilik Ve Toplum |
3 |
0 |
3 |
4 |
SB 410
|
|
Sağlık Bilimlerinde Girişimcilik ve İnovasyon |
3 |
0 |
3 |
4 |
YMİ 460
|
|
İletişimde Dil ve Diksiyon* |
1 |
2 |
2 |
4 |
Diğer Notlar |
|
|
Engeliniz nedeni ile bu dersler için desteğe ihtiyaç duyuyorsanız Engelli Destek Birimi'ne başvurunuz. İletişim; engelsiz@ieu.edu.tr |