Bizi takip edin
|
EN

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Beslenme ve Diyetetik

ING 306 | Ders Tanıtım Bilgileri

Dersin Adı
Klinik İngilizce IV
Kodu
Yarıyıl
Teori
(saat/hafta)
Uygulama/Lab
(saat/hafta)
Yerel Kredi
AKTS
ING 306
Bahar
2
4
4
5

Ön-Koşul(lar)
Yok
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Türü
Zorunlu
Dersin Düzeyi
Lisans
Dersin Veriliş Şekli -
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri Tartışma
Grup çalışması
Problem çözme
Soru & Cevap
Deney / Laboratuvar / Atölye uygulama
Anlatım / Sunum
Dersin Koordinatörü
Öğretim Eleman(lar)ı
Yardımcı(ları) -
Dersin Amacı Ders, öğrencilerin kendilerine verilen görevleri yerine getirirken sağlık alanına uygun İngilizce ile iletişim kurma becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Öğrenme Çıktıları Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
  • mesleki terimleri sözlü olarak İngilizce açıklayabilecektir,
  • alana özgü konularda konuşurken ilgili İngilizce terimleri kullanabilecektir,
  • ders sırasında işlenen mesleki konularla ilgili sunumlar hazırlayabilecektir,
  • gerekli bilgileri alabilmek için hastayla sağlık durumları ile ilgili etkileşime girebilecektir,
  • alanla özgü İngilizce konuşmaları Türkçe’ye çevirebilecektir,
  • alanlarıyla ilgili metinlerde bulunan bilgileri özetleyebilecektir.
Ders Tanımı Ders sağlık alanındaki öğrencilerinin İngilizce mesleki iletişim düzeyini geliştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

 



Dersin Kategorisi

Temel Ders
Uzmanlık/Alan Dersleri
Destek Dersleri
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
Aktarılabilir Beceri Dersleri

 

HAFTALIK KONULAR VE İLGİLİ ÖN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Konular Ön Hazırlık
1 Tıbbi Örnekler(numuneler) - Patoloji Raporu Virginia Allum& Patricia McGarr, “Cambridge English for Nursing, Intermediate CUP (2017)”, Unite 5, s 44-45
2 Tıbbi Örnekler(numuneler) - Patoloji Raporu - Ödev 1 Virginia Allum& Patricia McGarr, “Cambridge English for Nursing, Intermediate CUP (2017)”, Unite 5, s 44-45
3 İlaçlar - İlaç Metabolizması Virginia Allum& Patricia McGarr, “Cambridge English for Nursing, Intermediate CUP (2017)”, Unite 6, s 50
4 İlaçlar - Reçete Tablosu - Ödev 2 Virginia Allum& Patricia McGarr, “Cambridge English for Nursing, Intermediate CUP (2017)”, Unite 6, s 51
5 İntravenöz infüzyonlar - IV Reçete Tablosu - Quiz 1 Virginia Allum& Patricia McGarr, “Cambridge English for Nursing, Intermediate CUP (2017)”, Unite 7, s 52
6 İntravenöz infüzyonlar - Sıvı Dengesi Tablosu - Ödev 3 Virginia Allum& Patricia McGarr, “Cambridge English for Nursing, Intermediate CUP (2017)”, Unite 7, s 59
7 Ara sınav
8 Uygulama 1
9 Ameliyat Öncesi Hasta Değerlendirmesi - Ameliyat Öncesi Kontrol listesi - Ödev 4 Virginia Allum& Patricia McGarr, “Cambridge English for Nursing, Intermediate CUP (2017)”, Unite 8 Pre-operative Checklist http://www.gwicu.com/Assets/Nursing%20Protocols/PreopNursingChecklist75-041.pdf
10 Ameliyat Öncesi Hasta Değerlendirmesi - Ağrı Değerlendirme Aracı Virginia Allum& Patricia McGarr, “Cambridge English for Nursing, Intermediate CUP (2017)”, Unite 8 Pain Assessment Tool https://www.verywellhealth.com/pain-scales-assessment-tools-4020329
11 Postoperatif Ağrı Yönetimi - Ağrı Değerlendirme Aracı - Ödev 5 Virginia Allum& Patricia McGarr, “Cambridge English for Nursing, Intermediate CUP (2017)”, Unit Pain Assessment Tool https://www.verywellhealth.com/pain-scales-assessment-tools-4020329
12 Postoperatif Ağrı Yönetimi - Taburcu Planlama Formları Virginia Allum& Patricia McGarr, “Cambridge English for Nursing, Intermediate CUP (2017)”, Unit 9-10 Discharge planning forms https://www.medicare.gov/Pubs/pdf/11376-discharge-planning-checklist.pdf
13 Taburcu Planlama Formları - Ödev 6 Virginia Allum& Patricia McGarr, “Cambridge English for Nursing, Intermediate CUP (2017)”, Unit 10 Discharge planning forms https://www.medicare.gov/Pubs/pdf/11376-discharge-planning-checklist.pdf
14 Taburcu Planlama - Quiz 2 - Uygulama 2 Virginia Allum& Patricia McGarr, “Cambridge English for Nursing, Intermediate CUP (2017)”, Unit 10
15 Dersin gözden geçirilmesi
16 Final Sınavı

 

Ders Kitabı

Cambridge English for Nursing Intermediate (2017) CUP

Virginia Allum & Patricia McGarr intermediate

ISBN 978-0-521-71540-9

Önerilen Okumalar/Materyaller

 

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Katkı Payı %
Katılım
Laboratuvar / Uygulama
1
20
Arazi Çalışması
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
2
10
Portfolyo
Ödev
1
15
Sunum / Jüri Önünde Sunum
Proje
Seminer/Çalıştay
Sözlü Sınav
Ara Sınav
1
25
Final Sınavı
1
30
Toplam

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı
5
70
Yarıyıl Sonu Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı
1
30
Toplam

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Süre (Saat) İş Yükü
Teorik Ders Saati
(Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati)
16
2
32
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati
(Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati)
16
4
64
Sınıf Dışı Ders Çalışması
14
1
14
Arazi Çalışması
0
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
2
4
8
Portfolyo
0
Ödev
6
2
12
Sunum / Jüri Önünde Sunum
0
Proje
0
Seminer/Çalıştay
0
Sözlü Sınav
0
Ara Sınavlar
1
10
10
Final Sınavı
1
10
10
    Toplam
150

 

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARININ PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ

#
Program Yeterlilikleri / Çıktıları
* Katkı Düzeyi
1
2
3
4
5
1

Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel, sağlık ve sosyal bilimlere ait kanıta dayalı mesleki bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanır.

2

Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için kullanma becerisine sahip olur.

3

Bireysel olarak etkin bir şekilde çalışabilme ve ekip içi multidisipliner çalışmalarda sorumluluk alma becerisi kazanır.

4

Beslenme ve Diyetetiğin farklı alanlarında karşılaşabileceği problemleri saptar, tanımlar, yorumlar, karar verir ve çözüme kavuşturur.

5

Sağlıklı ve/veya hasta bireyin fizyolojik, çevresel, sosyo-kültürel gereksinimlerine uygun olarak bireye özgü mesleki bilgilerini uygular.

6

Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve çağdaş bilişim teknolojilerini kullanarak kendini sürekli geliştirir.

7

Beslenme ve Diyetetik alanı ile ilgili mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde sözlü ve yazılı olarak iletişim kurma becerisi edinir.

8

Beslenme ve Diyetetik alanında araştırma yaparken verilerin toplanması, yorumlanması ve sonuçların değerlendirilmesi aşamalarında, toplumsal, bilimsel ve etik değerlere uygun davranır.

9

Ulusal ve uluslararası düzeyde bireysel ve toplumsal beslenme önerilerinin geliştirilmesi, besin ve beslenme plan ve politikalarının oluşturulması konusunda bilgi ve uygulamaya yönelik beceri edinir.

10

Görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal çerçevede mesleki etik bilincine uygun davranır. Meslektaşlarına ve topluma örnek olur.

*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest

 


İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.