Bizi takip edin
|
EN

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Beslenme ve Diyetetik

BES 107 | Ders Tanıtım Bilgileri

Dersin Adı
Genel Kimya Laboratuvarı
Kodu
Yarıyıl
Teori
(saat/hafta)
Uygulama/Lab
(saat/hafta)
Yerel Kredi
AKTS
BES 107
Güz
2
2
3
4

Ön-Koşul(lar)
Yok
Dersin Dili
Türkçe
Dersin Türü
Zorunlu
Dersin Düzeyi
Lisans
Dersin Veriliş Şekli Yüz Yüze
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri Tartışma
Soru & Cevap
Anlatım / Sunum
Saha Çalışması / Uygulama
Dersin Koordinatörü
Öğretim Eleman(lar)ı
Yardımcı(ları) -
Dersin Amacı Kimya ile ilgili temel kavramları, kuramları ve yasaları kavratarak problem çözme ve doğru düşünme yeteneğini geliştirmek.
Öğrenme Çıktıları Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
  • Temel kimya ile ilgili temel tanımları sıralayabilecektir.
  • Temel kimya ile ilgili kuramları ve yasaları açıklayabilecektir.
  • Kimyasal bileşikler ve tepkimeleri açıklayabilecektir.
  • Çözelti sistemlerini uygulayabilecektir.
  • Periyodik çizelge ve bazı atom özelliklerini açıklayabilecektir.
  • Kimya ile ilgili pratik uygulamaları basit deneylerle yapabilecektir.
Ders Tanımı Temel kimya ile ilgili genel tanımları, kavramları ve kuramları içerir.

 



Dersin Kategorisi

Temel Ders
X
Uzmanlık/Alan Dersleri
Destek Dersleri
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
Aktarılabilir Beceri Dersleri

 

HAFTALIK KONULAR VE İLGİLİ ÖN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Konular Ön Hazırlık
1 Maddenin özellikleri ve ölçümü Genel Kimya I, İlkeler ve Modern Uygulamalar, Petrucci, Harwood, Herring Co., New York, 10. Baskıdan Çeviri Editörleri: Uyar T, Aksoy S, İnam R, Palme Yayıncılık, 2015. ISBN 9786053550594 Sy. 1-32
2 Atomlar ve atom kuramı Genel Kimya I, İlkeler ve Modern Uygulamalar, Petrucci, Harwood, Herring Co., New York, 10. Baskıdan Çeviri Editörleri: Uyar T, Aksoy S, İnam R, Palme Yayıncılık, 2015. ISBN 9786053550594 Sy. 33-65
3 Kimyasal bileşikler I Genel Kimya I, İlkeler ve Modern Uygulamalar, Petrucci, Harwood, Herring Co., New York, 10. Baskıdan Çeviri Editörleri: Uyar T, Aksoy S, İnam R, Palme Yayıncılık, 2015. ISBN 9786053550594 Sy. 65-107
4 Kimyasal bileşikler II Genel Kimya I, İlkeler ve Modern Uygulamalar, Petrucci, Harwood, Herring Co., New York, 10. Baskıdan Çeviri Editörleri: Uyar T, Aksoy S, İnam R, Palme Yayıncılık, 2015. ISBN 9786053550594 Sy. 65-107
5 Kimyasal tepkimeler I Genel Kimya I, İlkeler ve Modern Uygulamalar, Petrucci, Harwood, Herring Co., New York, 10. Baskıdan Çeviri Editörleri: Uyar T, Aksoy S, İnam R, Palme Yayıncılık, 2015. ISBN 9786053550594 Sy. 107-139
6 Kimyasal tepkimeler II Genel Kimya I, İlkeler ve Modern Uygulamalar, Petrucci, Harwood, Herring Co., New York, 10. Baskıdan Çeviri Editörleri: Uyar T, Aksoy S, İnam R, Palme Yayıncılık, 2015. ISBN 9786053550594 Sy. 107-139
7 ARA SINAV
8 Sulu çözelti tepkimelerine giriş Genel Kimya I, İlkeler ve Modern Uygulamalar, Petrucci, Harwood, Herring Co., New York, 10. Baskıdan Çeviri Editörleri: Uyar T, Aksoy S, İnam R, Palme Yayıncılık, 2015. ISBN 9786053550594 Sy. 139-175
9 Gazlar Genel Kimya I, İlkeler ve Modern Uygulamalar, Petrucci, Harwood, Herring Co., New York, 10. Baskıdan Çeviri Editörleri: Uyar T, Aksoy S, İnam R, Palme Yayıncılık, 2015. ISBN 9786053550594 Sy. 175-220
10 Termokimya Genel Kimya I, İlkeler ve Modern Uygulamalar, Petrucci, Harwood, Herring Co., New York, 10. Baskıdan Çeviri Editörleri: Uyar T, Aksoy S, İnam R, Palme Yayıncılık, 2015. ISBN 9786053550594
11 Atomun elektron yapısı Genel Kimya I, İlkeler ve Modern Uygulamalar, Petrucci, Harwood, Herring Co., New York, 10. Baskıdan Çeviri Editörleri: Uyar T, Aksoy S, İnam R, Palme Yayıncılık, 2015. ISBN 9786053550594 Sy. 297-356
12 Periyodik çizelge ve bazı atom özellikleri Genel Kimya I, İlkeler ve Modern Uygulamalar, Petrucci, Harwood, Herring Co., New York, 10. Baskıdan Çeviri Editörleri: Uyar T, Aksoy S, İnam R, Palme Yayıncılık, 2015. ISBN 9786053550594 Sy. 356-388
13 Kimyasal bağlar I,II Genel Kimya I, İlkeler ve Modern Uygulamalar, Petrucci, Harwood, Herring Co., New York, 10. Baskıdan Çeviri Editörleri: Uyar T, Aksoy S, İnam R, Palme Yayıncılık, 2015. ISBN 9786053550594 Sy. 388-478
14 Sıvılar, katılar ve moleküller arası kuvvetler Genel Kimya I, İlkeler ve Modern Uygulamalar, Petrucci, Harwood, Herring Co., New York, 10. Baskıdan Çeviri Editörleri: Uyar T, Aksoy S, İnam R, Palme Yayıncılık, 2015. ISBN 9786053550594 Sy. 478-534
15 Dönemin gözden geçirilmesi
16 FİNAL SINAVI

 

Ders Kitabı

Genel Kimya I, İlkeler ve Modern Uygulamalar, Petrucci, Harwood, Herring Co., New York, 10. Baskıdan Çeviri Editörleri: Uyar T, Aksoy S, İnam R, Palme Yayıncılık, 2015  ISBN 9786053550594.

Önerilen Okumalar/Materyaller

 

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Katkı Payı %
Katılım
Laboratuvar / Uygulama
1
30
Arazi Çalışması
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
Portfolyo
Ödev
Sunum / Jüri Önünde Sunum
Proje
Seminer/Çalıştay
Sözlü Sınav
Ara Sınav
1
30
Final Sınavı
1
40
Toplam

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı
2
60
Yarıyıl Sonu Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı
1
40
Toplam

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Süre (Saat) İş Yükü
Teorik Ders Saati
(Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati)
16
2
32
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati
(Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati)
16
2
32
Sınıf Dışı Ders Çalışması
14
2
28
Arazi Çalışması
0
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
0
Portfolyo
0
Ödev
0
Sunum / Jüri Önünde Sunum
0
Proje
0
Seminer/Çalıştay
0
Sözlü Sınav
0
Ara Sınavlar
1
10
10
Final Sınavı
1
18
18
    Toplam
120

 

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARININ PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ

#
Program Yeterlilikleri / Çıktıları
* Katkı Düzeyi
1
2
3
4
5
1

Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel, sağlık ve sosyal bilimlere ait kanıta dayalı mesleki bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanır.

X
2

Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için kullanma becerisine sahip olur.

X
3

Bireysel olarak etkin bir şekilde çalışabilme ve ekip içi multidisipliner çalışmalarda sorumluluk alma becerisi kazanır.

4

Beslenme ve Diyetetiğin farklı alanlarında karşılaşabileceği problemleri saptar, tanımlar, yorumlar, karar verir ve çözüme kavuşturur.

X
5

Sağlıklı ve/veya hasta bireyin fizyolojik, çevresel, sosyo-kültürel gereksinimlerine uygun olarak bireye özgü mesleki bilgilerini uygular.

X
6

Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve çağdaş bilişim teknolojilerini kullanarak kendini sürekli geliştirir.

X
7

Beslenme ve Diyetetik alanı ile ilgili mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde sözlü ve yazılı olarak iletişim kurma becerisi edinir.

8

Beslenme ve Diyetetik alanında araştırma yaparken verilerin toplanması, yorumlanması ve sonuçların değerlendirilmesi aşamalarında, toplumsal, bilimsel ve etik değerlere uygun davranır.

X
9

Ulusal ve uluslararası düzeyde bireysel ve toplumsal beslenme önerilerinin geliştirilmesi, besin ve beslenme plan ve politikalarının oluşturulması konusunda bilgi ve uygulamaya yönelik beceri edinir.

X
10

Görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal çerçevede mesleki etik bilincine uygun davranır. Meslektaşlarına ve topluma örnek olur.

*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest

 


İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.